O PROXECTO TITÚLASE: SABORES ENMASCARADOS. A CADA CURSO ASIGNÓUSELLE UN SABOR. CHEGOU A HORA DE INVESTIGAR SOBRE CADA UN DELES.
QUE SABORES APARECEN DESTACADOS NA PRIMEIRA IMAXE? EN QUE PARTE DA LINGUA PODEMOS PERCIBILOS? QUE ALIMENTOS IDENTIFICAMOS CON ESOS SABORES?...
-STARCHY
Algúns din que sabe a arroz e outros que é o sabor do pan ou da pasta. "É como comer fariña".
O sabor "starchy" sería o sabor almidonado ou sabor a fécula.
Podemos percibir este sabor na zona saínte da lingua.
Os alimentos con sabor STARCHY son... a pasta, o arroz, a fariña, as patacas...
ASTRINXENTE
Algúns alimentos teñen sabor astrinxente, como son algúns froitos sobre todo non maduros como os dátiles, caquis... Algunhas infusións de té tamén teñen certo sabor astrinxente.
Percibimos o sabor astrinxente ao final da lingua.